Terbang bersama.....

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 10, 2012

Sup Ayam.. sedap dimakan, mudah disediakan..


Semalam balik keja terus kuarkan ayam dr peti sejuk.. Keras mcm batu hokkey! Rendam dalam air..tp pulak nak lembut..last2 aku masukkan dalam oven utk cairkan ais.. Hehe.. So senang la sikit nak leraikan daging ayam tu.. Hihi

Sebenarnye dr kat opis lg aku asik terbayangkan keenakan sup ayam ni.. Mmg sedap bila mkn ngan nasi panas2.. ditambah pulak ngan samval kicap. Mmg mabeles laaaa... Suami mkn pun bertambah2..

K la..ni resepinye:
ayam sebelah
Sup bunjut (aku guna sup bunjut tulang) - dah siap ada bunga lawang, cengkih, kayu manis
bawang putih
Lada hitam - ditumbuk
Daun sup
kentang - belah 4
halia
garam

cara-cara:
rebus je semua bahan tu..

Bahan utk sambal kicap:
Seulas bwg putih
8 tangkai cili padi
Garam
Gula
Kicap
** sup ayam sedap juga dimakan dgn nasi impit atau meehun atau mee kuning atau kue teow..

Published with Blogger-droid v2.0.2

No comments:

Post a Comment